Solliciteren met ballen: zo maak je een onvergetelijke eerste indruk

Toegevoegd op 03-06-2019

Het is niet zo moeilijk om een beetje op te vallen in de vijftig tinten grijs van sollicitatiebrieven en cv’s. Jezelf écht onderscheiden is andere koek. Deze vier sollicitanten hadden het lef om verschil te maken.

Stel: je verhuist naar Londen en wilt daar als copywriter werken voor een lokaal reclamebureau. Hoe onderscheid jij je dan in de overvloed van concurrenten die dat ook willen?

Miguel Durão is hierin geslaagd door een zelfpromotievideo te maken. Troefkaart daarbij was zijn beeldschone vriendin, fotomodel Erika. De video vertelt het succesverhaal van de mooie, slimme en sociaal bewogen jongedame die Durão tegenwoordig zijn vrouw mag noemen. De lofzang met opzwepende muziek is bijna ondraaglijk, totdat een foto van de copywriter zelf wordt getoond.

Hier staat Durão op zijn onvoordeligst op: in zwembroek op het strand terwijl een gure wind in de microfoon huilt. Waarna de punchline volgt: ‘Als dít niet aantoont dat ik goed ben met woorden, dan weet ik het niet meer.’

Lees verder bij Intermediair

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

BredaVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Breda

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Breda? Op de BredaVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

BredaVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank