Een site vol psychologische beïnvloeding: zo werkt Booking.com

Toegevoegd op 20-05-2019

Pop-ups, felle kleuren en overal waarschuwingen dat je bijna te laat bent: het zijn bekende psychologische trucs waar geen online bedrijf nog omheen kan. Maar dat is niet alles, neuromarketeer Tim Zuidgeest haalde de website van Booking.com eens door de mangel en vond nog eens ruim honderd van dit soort tactieken.

Psychologische beïnvloeding is van alle tijden, maar zelden krijg je het zo op een presenteerblaadje als in deze blogpost van Zuidgeest, waarin hij samen met collega Ruben de Boer een hele reeks neuromarketing-tactieken van de online boekingssite opsomt.

Het levert een interessant kijkje op in het brein van de boeker. Van de eerste zoekopdracht en overzichtspagina tot de gastbeoordelingen en het prijsoverzicht: werkelijk overal is over nagedacht. En dat verklaart uiteindelijk ook het succes van het van origine Nederlandse Booking.com, dat bestaat sinds 1996 en vandaag de dag miljarden winst maakt.

Lees meer op RTL Z

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

BredaVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Breda

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Breda? Op de BredaVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

BredaVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank